Jeg er optaget! Religionsvidenskab, here I come :-)



Er egentligt slet ikke så meget til sådan noget her, men den her sang er pæn... Der er en eller anden stemning over den. Hmm. Nåede desværre ikke at se dem på Roskilde. 


Jeg elsker at male. Med en pensel i hånden ved man aldrig hvor man bliver ført hen... og det er fantastisk. Jeg har desværre ikke malet særligt meget de seneste par år, men jeg ser frem til at kunne genoptage interessen med fornyet energi. Hvornår det så lige bliver - det er jeg ikke helt klar over. I aftes kunne jeg fornemme på det hele at der ville gå lang tid før jeg bliv indhentet af søvnen, så jeg fandt lidt sager frem. Dette er det resultatet indtil videre. Jeg ved ikke helt hvad det er eller hvorfor jeg har malet det. Det er egentligt heller ikke særligt flot. Men det føles satme godt.

Klokken er nu 02.36 og jeg vil forsøge finde dynen. Jeg blev færdig med "Om at spise dyr" i sidste uge og læser nu "Idealister" af Hans Scherfig, som jeg også næsten er færdig med. Det kunne endda være, at jeg når at blive færdig med den i nat. Åh ja, lad os se! I morgen (eller, i dag) er jo også den store dag, hvor jeg - og så mange andre - finder ud af om de er kommet ind på deres studie :-) 

Sov fremragende!



I weekenden var jeg på Als og gik bl.a. en tur ved havet. Skønt. Det er min herlige mormor som ses på det første billede. Og Daisy ;)

Jeg har egentligt ikke så meget at sige. Jeg har problemer med at sove for tiden. Jeg sover ikke særligt meget eller særligt godt. Øv. Er det fremtiden? Er det fortiden? Jeg ved det ikke helt, men mon ikke det er en forening af de to. 

Her er en lidt interessant artikel om søvn fra information. Den er værd at læse - jeg syntes nu stadig godt at jeg kunne bruge lidt mere søvn.. 
De pæne marker ved Suserup.. 
På vej ned til Suserup igennem Sønderskoven.. 

Wow, jeg er der meget for tiden. Man bliver helt afhængig. 

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."

- Hayao Miyazaki

Fra køen til Roskilde - ti timer efter studenterkørsel.. Dybt godnat 

I går var jeg på kantareljagt i Lårup skov. En fantastisk og stort set uberørt skov som til tider mest af alt mindede om Fangorn Forest. Vi fandt ingen kantareller, men det gjorde ikke turen mindre dejlig. Det var helt som at vandre i de svenske skove.. Ah. Skal helt sikkert tilbage. Tænk engang, at en så vildtvokset og uberørt skov stadig findes i Danmark. 

husly på en bænk, himlen skudt i sænk

Endeløse hegn
fremmedartet regn
hvor går man hen når alt går ned

Bøller i en park
køller uden bark
hvor går man hen når alt går ned

Husly på en bænk
himlen skudt i sænk
hvor går man hen når alt går ned

Mit rette element
kan ingen være bekendt
hvor går man hen når alt går ned

Kolde gys kort proces
stok og sten S.O.S.
Lykkeland på vand & brød
hån og had og åndenød

Rejser uden pas
byer uden plads
hvor går man hen når alt går ned

Endeløse hegn
fremmedartet regn
hvor går man hen når alt går ned

C.V. Jørgensen - Kort Proces 
Fra albummet "Fraklip fra det fjerne" 

bare en drøm

Jeg har forresten haft den mærkeligeste drøm. Når det kommer til stykket, så tror jeg faktisk slet ikke at den var så underlig og malplaceret. Faktisk, så tror jeg at der var en helt bestemt grund til, at jeg drømte, som jeg gjorde. 

Jeg drømte, at jeg var på en lille strand her i byen. Der var vrimlende med liv og telte. Her mødte jeg mit livs kærlighed - på trods af at han havde en meget plettet baggrund. Endda også på trods af at han havde en anden kvinde - men det fungerede faktisk. Jeg havde hverken set eller mødt ham før, men den ro jeg havde  i hans nærvær i drømmen bringer tunge minder op. 
Det var smukt og fantastisk. En dag blev han dog indhentet af sine fortid og blev slået ihjel. Jeg var knust og prøvede at gøre alt for at hjælpe ham, uden held. Selvom det er et par timer siden jeg vågnede, kan jeg stadig fornemme den kvalmende fornemmelse af det totale sammenbrud. Jeg vågnede, var egentlig ret ked af det, og kunne ikke forstå det. Hvorfor drømme sådan en drøm? Ja.. Jeg har engang læst, at når man drømmer at en person dør, er det fordi at man skal give slip. Og endelig kan give slip. Kan jeg give slip nu? Det håber jeg. Det skal jeg. Ikke mindst, så kan jeg. 

 "Skole" - haha 
Den dejlige udsigt med Tystrup sø i baggrunden og Sønderskoven til venstre
Ved indgangen til den mere end 6000 år gamle skov, Suserup. Kan tydeligt huske træet fra da jeg var lille - det var jo vældigt spændende at gemme sig i!
onde shortslår. 

Jeg blev træt af at ligge og have ondt af mig selv - så jeg hoppede på cyklen og tog turen til Suserup. Det var skønt! 

Åh ja. Typisk "jeg-har-det-så-hårdt-efter-i-går"-dag. Jeg fik cyklet mig hjem, da jeg klokken ti i morges vågnede på en sofa med ondt diverse steder. Men det er nu rart alligevel. Det sidste pandebrød fra i går er nu blevet spist og jeg ligger og læser i min seng. Pink Floyd's fantastiske plade "Ummagumma" kører i baggrunden. Måske burde jeg gå ned kokkerere - jeg kunne egentligt godt bruge lidt spinat og quorn. Det må blive lidt senere. Det hele er lidt underligt lige nu. 

I recognize myself in every stranger's eyes

In truck stops and hamburger joints
In Cadillac limousines
In the company of has-beens
And bent-backs and sleeping forms
On pavement steps
In libraries and railway stations
In books and banks
In the pages of history
In suicidal cavalry attacks
I recognize
Myself in every stranger's eyes

And now from where I stand
Upon this hill I plundered from the pool
I look around, I search the skies
I shade my eyes, so nearly blind
And I see signs of half remembered days
I hear bells that chime in strange familiar ways
I recognize
The hope you kindle in your eyes

It's oh so easy now
As we lie here in the dark
Nothing interferes it's obvious
How to beat the tears
That threaten to snuff out
The spark of our love 

Roger Waters - 5:06 AM (Every Stranger's Eyes) 
Fra albummet "The Pros and Cons of Hitch-Hiking" 

"We live in a fantasy world, a world of illusion. The great task in life is to find reality. But given the state of the world, is it wise?"

- Iris Murdoch

Jeg er lige pludseligt blevet helt aktiv og huslig. Det har nok noget at gøre med at jeg snart flytter hjemmefra - selvom jeg ikke aner hvor faen jeg skal bo henne endnu. Det er stadig et mysterie - lidt dumt, når jeg skal flytte om cirka en måned. Jeg har smidt stort set alle mine ting og det meste af mit tøj ud. Jeg gør rent i alle kroge og laver mad hele siden. Pandebrød, tærter, rösti (af nyopgravede kartofler, mmh), risdeller, linsedeller und so weiter. Ahh. I aften skal jeg til den (nok) sidste studenterfest og inden da tager min far og jeg ud og spiser noget aftensmad ved Suserup. Jeg skal forresten snart begynde at løbe igen. Kan godt mærke at min krop at mærket efter en uhyggelig stor indtagelse af uhyggelige mængder øl. 
source: fuckyeahtattoos.

Into the wild quote. 

"We are caged by our cultural programming. Culture is a mass hallucination, and when you step outside the mass hallucination you se it for what it's worth."

- Terence McKenna

tame impala - wander



Jeg forstår stadig ikke den dag i dag, at deres længe ventede koncert på Roskilde kunne være sådan en skuffelse. Selvfølgelig var det ikke all bad og der var bestemt fantastiske og magiske øjeblikke. Men de virkede simpelthen så trætte og bagstive, at publikum aldrig kom med i den tilsyneladende lukkede fest. Simpelthen så ærgerligt. Tænk engang, jeg mødte endda en fyr som sagde, at Tame Impala var grunden til at han var på Roskilde i år. Wow! 
Jeg håber på at kunne opleve dem flere gange og forhåbentlig få en anden oplevelse :) 

"Live to the point of tears."

- Albert Camus

skribleri

I dag har jeg cyklet en tur. En lang tur. 

Startede med at cykle ud i den nærliggende skov, hvor jeg har "mit eget" sted. En lille oase - midt i skoven, med den smukkeste lille sø. Jeg blev dog træt af at fjerne tæger og diverse fra mig, så jeg samlede mit tæppe og min bog sammen og cyklede videre. Jeg endte ved Suserup - ved siden af Tystrup sø. Det er et fantastisk sted. Suserup skov er fredet og over 6000 år gammel. Sammen med min bog, "Om at spise dyr" af Jonathan Safran Foer, lagde jeg mig på en bænk med udsigt over søen, den gamle skov til min ene side og de pragende kornmarker til den anden side. På den anden side af søen kan man se en kirke og flere bølgende marker i det bakkede landskab. Årh, dansk natur. Det er nu slet ikke så dårligt, når det kommer til stykket. Når der ikke lige er råd til interrail eller andet sjov, er det skønt at finde så meget storslået ro så forholdsvis få kilometer fra ens dør. Da det begyndte at blive mørkt vendte jeg hjem og cyklede den korte tur hjem. Den korte tur er dog stadig syv kilometer lang, så det er stadig en pæn tur - specielt når den er op ad bakke det meste af turen. Da jeg kom hjem var det med fornyet energi - og pludseligt er det ikke så rart at træde ind i et indelukket hus med statisk lys. Ærgerligt, men vel blot en bekræftelse af at det er mest naturligt for os mennesker at færdes udendørs.. :) 

Nu vil jeg fortsætte lidt i min bog. Tror, at jeg laver et indlæg om den, når jeg er færdig. Er omkring hundrede sider inde i den allerede, så mon ikke det går ret hurtigt - den er fantastisk! 

Godnat herfra 

xx

links til billig og simpel rejse i Danmark

(de fleste danske byer har en "visit . . . . " hjemmeside - de er vældig gode til lidt af hvert)
og, selvfølgelig, CouchSurfing

"We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets."

- Marylin Monroe

Ligger i øjeblikket i et telt i haven. Slog det op for et par timer siden, vel egentligt bare fordi jeg trængte til det. Det er skønt at ligge her - det suser i træerne, hønsene går og klukker rundt omkring og jeg får både hunde- og kattebesøg. Det er da vældig hyggeligt! Når man ikke lige kan komme nogensteds hen i disse dage, er det nu en meget god løsning. Jeg har netop fået vendt den sidste side af Fiskerne af Hans Kirk. På trods af at den er så relativt tung, har den bestemt fortjent sin klassikerstatus. 

fik jeg nævnt det?

Her for et par dage siden søgte jeg ind på religionsvidenskab, mellemøstens sprog og kultur (arabisk) og asienstudier (indologi) ved Københavns Universitet


Spændende.. 


Jag skrev mitt namn i vattnet, så du vet var jag finns

roskilde '11


Så er Roskilde overstået for denne gang. 9 døgns galskab blev det til - og hvor var det bare tiltrængt. 

Jeg er desværre blevet så snottet, at det næsten ikke kan håndteres. Lige såvel som at min hals bestemt ikke kan håndtere at lade mig ytre mere end et par ord uden det smerter af fjavlans til. Hvor er det øv - specielt når der er daglige studenterfester i vente den næste uges tid. Jeg må hellere drømme. Jeg drømmer mig især tilbage til Mastodon og de smækre fester Magnetic Man, Deadmau5 og Chase & Status fik leveret. Århhh, altså.